puszka.pl - pysznie!

Ciasteczka bananowo-jaglane


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

3-4 dojrzałe banany
2 filiżanki płatków jaglanych (lub 1 filiżanka płatków i 1 kaszy jaglanej)
4 łyżki oleju
1 jabłko - można zastąpić innymi owocami (dżem porzeczkowy, drobno pokrojone figi, owoce sezonowe)
ew. słonecznik

Przygotowanie:

Zgnieść banany, dodać płatki jaglane (ewentualnie 1 filiżankę płatków jaglanych i jedną kaszy jaglanej) i olej, mieszać. Dodać jabłko i mieszać. Można też dodać słonecznika.

Położyć w formie kleksów, batoników etc. na blachę. Piec w rozgrzanym piekarniku ok. 25-30 min. przy temp. 200 stopni.
Nadesłał(a) ~pat, dnia: 2009-08-16 15:54:13.871
Źródło/autor przepisu: na podstawie malyalergik.pl

Twoje zapiski: