Pieczarki obieramy, kroimy, wrzucamy na patelnię (bez dodatku tłuszczu), dusimy kilka minut, odparowujemy wodę. Następnie paprykę i cukinie pokrojone w kosteczkę dokładamy do pieczarek. Wyciskamy do warzyw ząbek czosnku, czekamy aż zacznie intensywnie pachnieć, wtedy mieszamy, dodajemy fasolę czerwoną, chwile razem smażymy, posypujemy natką. Część nadzienia można zducić widelcem na konsystencję pasty. Przyprawiamy, zdejmujemy z ognia.
W misce mieszamy mleko z mąką. W osobnym naczyniu ubijamy białko ze szczyptą soli. Łączymy obie masy, smażymy na patelni (znowu bez tłuszczu) - każda strona po 5 min, na wolniutkim ogniu.
Nakładamy nadzienie, zawijamy i gotowe.
Ja podaję z jakimś prostym dipem, na zdjęciu jest akurat jogurt naturalny ze startym ogórkiem przyprawiony solą, pieprzem i kminem rzymskim. Smacznego.
Wskazówki i uwagi:
Kombinujcie z nadzieniem;)
Nadesłał(a) atom,
dnia: 2009-08-17 15:30:04.363
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.