warzywa: mały kalafior albo 1/2 dużego
1 cebula
1 pomidor
1 papryka
1 puszka fasolki czerwonej
sól
pieprz
słodka papryka (sporo)
olej do smażenia
pietruszka do dekoracji
Przygotowanie:
Risotto:
1 cebulę kroimy drobno i smażymy w garnku na oleju. Następnie do zeszklonej cebuli dorzucamy ryż, smażymy mieszając aż ryż się zeszkli (kilka minut), wlewamy 4 szklanki wody i solimy. Gotujemy mieszając na małym ogniu, na koniec dodajemy przepłukany groszek.
Warzywa:
Smażymy pokrojoną cebulę aż się zeszkli, później dodajemy pokrojonego pomidora, pokrojoną paprykę i kalafiora podzielonego na małe różyczki. Gdy papryka zmięknie, a kalafior będzie nadal chrupiący, dodajemy przepłukaną fasolkę i przyprawy: pieprz, sól, słodką paprykę (sporo). Wszystko mieszamy tak ze 2 minuty i gotowe.
Nadesłał(a) Wanieczek,
dnia: 2009-08-31 13:17:51.005
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.