puszka.pl - pysznie!

Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

2-3 jajka (myślę, że można je zastąpić mąką ziemniaczaną)
mleko (może być sojowe)
mąka
szczypta proszku do pieczenia
olej do smażenia

opcjonalnie: 2-3 jabłka starte na tarce o grubych oczkach lub ulubiony dżem

Przygotowanie:

Jajka, mleko, mąkę i proszek do pieczenia dokładnie zmiksować. Nie podaję ilości, bo zwykle robię to na oko - ciasto powinno być bardzo gęste, dużo gęstsze od ciasta na naleśniki. Jeśli wybieramy opcję z tartym jabłkiem, to mieszamy je z ciastem.

Racuchy smażymy na małej patelni na niewielkiej ilości tłuszczu. Na dobrze rozgrzaną patelnię lejemy około 1cm warstwę ciasta.

Racuchy z tartym jabłkiem można posypać cukrem pudrem, racuchy bez dodatków smarujemy dżemem, np. musem jabłkowym.
Nadesłał(a) ryfka, dnia: 2009-08-31 20:33:22.989
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: