2 szkl. soi
5 grahamek
5 szkl. gorącej wody
5 ząbków czosnku
1 duża cebula
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżka mąki z pełnego przemiału
1 łyżeczka soli
inne przyprawy do smaku
bułka tarta
olej do smażenia
Przygotowanie:
Soję moczyć przez noc lub zagotować, zestawić z ognia i moczyć przez 2 godziny. Następnie gotować do miękkości przez ok. 1 godz.
Bułki zalać gorącą wodą, odczekać chwilę, a następnie wraz z ugotowaną soją i posiekanym czosnkiem przepuścić przez maszynkę do mielenia lub zmielić w malakserze. Cebulę posiekać i przesmażyć. Wszystkie składniki wymieszać.
Uformować kotlety, obtoczyć w tartej bułce i piec w piekarniku lub smażyć na oleju na patelni.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2000-09-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Wegetariańska książka kucharska (serwis już nie istnieje)