puszka.pl - pysznie!

Pasztet z soczewicy, czerwonej kapusty i brokuła


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2,5 szklanki ugotowanej zielonej soczewicy
1 szklanka brokułów
1 szklanka poszatkowanej czerwonej kapusty
sok z cytryny
2 duże cebule
2 szklanki ugotowanej kaszy jęczmiennej
sól
majeranek
szczypta gałki muszkatołowej
olej do smażenia

Przygotowanie:

Brokuły i kapustę udusić na parze, kapustę doprawić sokiem z cytryny. Cebulę zeszklić. Przepuścić przez maszynkę soczewicę, brokuły, kapustę, cebulę, kaszę. Doprawić do smaku, dodać 2 łyżki oleju. Jeśli masa jest bardzo zwarta, dodać wywar z zupy lub trochę wody.

Formę wysmarować olejem, przełożyć masę, zapiec krótko w piecyku.
Nadesłał(a) ~w.d., dnia: 2009-11-12 11:16:51.67
Źródło/autor przepisu: wege.dzieciak.pl, Ania D.

Twoje zapiski: