Pasztet z soczewicy, czerwonej kapusty i brokuła
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
2,5 szklanki ugotowanej zielonej soczewicy
1 szklanka brokułów
1 szklanka poszatkowanej czerwonej kapusty
sok z cytryny
2 duże cebule
2 szklanki ugotowanej kaszy jęczmiennej
sól
majeranek
szczypta gałki muszkatołowej
olej do smażenia
Przygotowanie:
Brokuły i kapustę udusić na parze, kapustę doprawić sokiem z cytryny. Cebulę zeszklić. Przepuścić przez maszynkę soczewicę, brokuły, kapustę, cebulę, kaszę. Doprawić do smaku, dodać 2 łyżki oleju. Jeśli masa jest bardzo zwarta, dodać wywar z zupy lub trochę wody.
Formę wysmarować olejem, przełożyć masę, zapiec krótko w piecyku.
Twoje zapiski: