Zupa curry z brokułami, kukurydzą i groszkiem
Łagodne brokuły i słodka kukurydza przełamane curry. Ciekawe.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
dla 3 osób
bulion warzywny, ok. 1 litr
brokuły, kilka różyczek
kilka łyżek kukurydzy z puszki
kilka łyżek groszku z puszki
curry
pieprz
sól
ew. mąka do zagęszczenia
Przygotowanie:
Zagotowujemy bulion i dorzucamy brokuła. Doprawiamy curry i pieprzem, sprawdzamy czy trzeba dosolić. Wsypujemy kukurydzę i dopiero po jakimś czasie groszek.
W zależności do preferencji (ja lubię na gęsto) zaprawiamy zupę mąką (ciepła woda + mąka, mieszamy w kubeczku i do zupy przez sitko najlepiej). Chwilę gotujemy (żeby nie rozgotować brokuła) i jest :)
Twoje zapiski: