puszka.pl - pysznie!

Marchewka duszona z selerem naciowym

Ania D.: "Doskonałe w smaku danie, łączące łagodność marchwi z delikatną nutką selera."


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

3 większe marchewki
3 łodygi selera naciowego
1 duża cebula
olej do smażenia
sos sojowy

Przygotowanie:

Marchew pokroić w słupki (najpierw korzenie w poprzek, na długość zapałki, potem każdy walec na plasterki i plasterki w słupki), cebulę i seler w plasterki.

Rozgrzać 2 łyżki oleju w woku lub na większej patelni, wrzucić marchew, trzymać mieszając na ogniu ok. 10 min. Dodać cebulę i seler, dodać 1/2 szklanki wrzątku, skropić sosem sojowym, dusić do miękkości.
Nadesłał(a) ~w.d., dnia: 2009-10-02 20:58:27.772
Źródło/autor przepisu: wege.dzieciak.pl, Ania D.

Twoje zapiski: