Ciasteczka owsiane z sezamem i wiórkami kokosowymi
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
suche składniki:
6 szkl. płatków owsianych
1/2 szkl. mąki
2/3 szkl. nasion sezamu
1/2 szkl. wiórków kokosowych
część I:
3/4 szkl. wiórków kokosowych
1/2 szkl. cukru
3/4 szkl. wody
część II:
1/4 szkl. oleju
1/2 szkl. miodu [w wersji wegańskiej można użyć słodu]
1 łyżeczkę soli
Przygotowanie:
Suche składniki dobrze wymieszać w dużej misce.
Dobrze zmiksować te z I cz. Dodać do niej te z II-ej i wymieszać. Następnie dodać powstała masę do suchych składników, jeszcze raz dobrze wymieszać.
Uformować ciasteczka grubości ok. 1 cm, wyłożyć na blachę do pieczenia wysmarowaną tłuszczem. Piec przez ok. 20 min. w temp. 200 stopni C.
Twoje zapiski: