3 kg papryki
150 g papryki chilli
3 główki czosnku
zalewa: 1 szklanka octu
1,5 szklanki oleju
0,5 kg cukru (trochę ponad 2 szkl.)
3 łyżki soli
3 małe puszki koncentratu pomidorowego
Przygotowanie:
Paprykę słodką i chilli oraz czosnek zemleć, dodać składniki zalewy. Wszystko zagotować. Przełożyć do słoików. Gotowe!
Wskazówki i uwagi:
Bardzo lubię czosnek więc dodaję więcej niż 3 główki.
W przepisie podałam ilość koncentratów w małych puszkach. Jeżeli mamy koncentraty w słoiczkach dodajmy zamiast 3, 2 słoiki.
Osobiście zmniejszyłam ilość oleju i dodaję szklankę, wychodzi równie smaczny sos.
Nadesłał(a) aisza,
dnia: 2009-09-25 13:25:40.106
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.