ok. 300 g pieczarek
1 średnia papryka (lub 2 małe różnych kolorów)
1 duża cebula
1 ząbek czosnku
odrobina ostrej papryki w proszku
płaska łyżeczka słodkiej papryki
2-3 łyżki sosu sojowego
olej do smażenia
Przygotowanie:
Obrać warzywa i pieczarki, pokroić: pieczarki – na cztery części, paprykę – w dość duże kwadraciki, cebulę – na cząstki jak jabłko (ok. 0,5 cm grubości), czosnek – w cienkie plasterki.
Smażyć cebulkę na oleju, aż zacznie nabierać koloru. Dodać paprykę, podsmażać ok. 5 min. Dodać pieczarki. Smażyć, aż grzyby puszczą wodę, którą prawie w całości należy odparować. Bliżej końca smażenia dodać czosnek, odrobinę ostrej papryki, płaską łyżeczkę słodkiej oraz dość dużo sosu sojowego (2-3 łyżki, mniej jeśli jest bardzo słony). Podsmażać jeszcze ok. 2 minuty.
Smacznego!
Nadesłał(a) Rovdyr,
dnia: 2009-10-24 11:37:34.872
Źródło/autor przepisu: własny pomysł