1 kapusta pekińska
puszka kukurydzy z fasolką czerwoną lub pucha tego i tego
cebula (biała i może być czerwona)
2 pomidory
papryka żółta/czerwona (po połowie dawałam)
kilka ogórków kiszonych
jogurt
keczup
sól
pieprz
ew. szczypiorek do ozdoby
Przygotowanie:
Kroimy kapustę pekińską (bez białej części). Na niej warstwowo układamy kukurydzę z fasolką, na to cebulkę pokrojoną w drobną kostkę. Następnie pomidory w plastry, które przyprawiamy pieprzem i solą. Wrzucamy na to pokrojoną w paski paprykę i ogórki kiszone.
Zalewamy wszystko sosem zrobionym z jogurtu naturalnego i keczupu. Na końcu posypujemy świeżym szczypiorkiem jeśli takowy posiadamy :p
Wskazówki i uwagi:
Można dodać do sosu łyżkę majonezu jeśli się chce. Ja wolę tą wersję lajt, wychodzi pycha ;)
Nadesłał(a) Dzik,
dnia: 2009-11-06 12:52:46.752
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.