puszka.pl - pysznie!

Twarożek z orzechów nerkowca z czosnkiem

Idealny przepis na urozmaicenie kanapkowych wariacji.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

100 g orzechów nerkowca
2 łyżki oleju z pestek winogron (lub dowolnego innego)
1 łyżka soku z cytryny
sól
pieprz
ząbek czosnku
szczypta bazylii (inny wariant smakowy: posiekany szczypiorek/ koperek/ rzodkiewka albo też dowolne kiełki i oliwki)
pół szklanki wody

Przygotowanie:

Orzechy zalej wrzątkiem na kilka minut. Kiedy troszkę zmiękną, odlej wodę. Dodaj olej, sok z cytryny, przyprawy i zmiksuj. Jeśli masa jest zbyt gęsta, dolewaj wody. Smacznego!
Nadesłał(a) i_love_tofu, dnia: 2009-11-26 15:19:24.299
Źródło/autor przepisu: Another Dinner Is Possibile

Twoje zapiski: