puszka.pl - pysznie!

Penne z pesto i soją


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

kubek makaronu penne
4 łyżki pesto
1/2 kubka soi (namoczonej wcześniej i ugotowanej)
5 pomidorków koktajlowych
1/2 średniej wielkości cebuli
ząbek czosnku
nać pietruszki
oliwa z oliwek do smażenia
sól
pieprz
mieszanka ziołowa

Przygotowanie:

Ugotować kubek makaronu penne. Połowę średniej wielości cebuli drobno posiekać i zeszklić razem z rozgniecionym czosnkiem na łyżce oliwy z oliwek. Pół kubka moczonej przez noc i ugotowanej soi wmieszać z cebulą na patelni. Pomidory koktajlowe pokroić na połówki i wrzucić na patelnię.

Makaron po ugotowaniu odcedzić i przełożyć do soi i cebuli. Dodać do wszystkiego pesto i wymieszać. Przyprawić według uznania. Smacznego!!!

Wskazówki i uwagi:

Ja dodałam pomidory na samym końcu, aby zbytnio się nie rozpadły, ale to już kwestia gustu :)
Nadesłał(a) ryfka, dnia: 2009-12-02 11:38:20.129
Źródło/autor przepisu: przerobione: http://piknikexspress.blogspot.com/2009/01/penne-z-soj-i-pesto.html

Twoje zapiski: