spory kalafior
szklanka soczewicy (brązowej lub zielonej)
kilka liści rukoli/sałaty/szpinaku itp.
kilkanaście oliwek, jakie kto lubi
szklanka fety pokrojonej w kostkę
oliwa do zastosowań na gorąco
ocet balsamiczny
sól
pieprz
Przygotowanie:
Kalafiora pokroić w rożyczki, wymieszać w misce z solą i oliwą, umieściś w naczyniu do zapiekania i wstawić do rozgrzanego do 220 stopni piekarnika na 20 minut. W tym czasie ugotować soczewicę, lekko posolić.
Na talerzach rozlożyc warstwę liści, na to kłaść kalafiora, posypać soczewicą, oliwkami i fetą. Na końcu skropić octem balsamicznym i popieprzyć. Gotowe!
Nadesłał(a) Ireth,
dnia: 2009-12-29 23:29:21.273
Źródło/autor przepisu: forum kobiety-kobietom, autor ja ;)