0,5 kg surowej kapusty
2 paczki kotletów sojowych
bulion warzywny do ugotowania kotletów
6 łyżek ryżu
6 łyżek kaszy manny
5 jaj
sól
pieprz
majeranek
bułka tarta
olej do smażenia
sos: mały koncentrat pomidorowy
mały keczup pikantny
4 bulioniki warzywne
ew. łyżka mąki
Przygotowanie:
Kapustę bardzo drobno posiekać. Kotlety sojowe ugotować w bulionie warzywnym i zmielić. Wymieszać wszystkie składniki. Dodać przyprawy według uznania. Uformować kotlety. Obtoczyć w bułce. Usmażyć.
Sos: Zagotować 2 litry wody. Dodać koncentrat i bulioniki. Wrzucić kotlety, a zaraz potem dolać keczup. Wymieszać. Jeśli sos nie jest gęsty, odlać jego część (około 3/4 szklanki), ostudzić i dodać łyżkę mąki, wymieszać. Dolewając mieszać, aby nie porobiły się grudki. Gotować około 30 minut. Smacznego:)