Sałatka stworzona dla mnie przez moją przyjaciółkę Agatę. Bardzo kolorowa i bardzo mi smakuje!!! Doskonała na imprezy, nie nadwyręża domowego budżetu, z paczki makaronu wychodzi ogromna micha i większości osób bardzo smakuje.
500 g makaronu (świderki, wstążki itp.)
sól
puszka kukurydzy
puszka groszku
puszka czerwonej fasolki
papryka (ja dodaję czerwoną)
majonez wegański, ew. tradycyjny
curry
Przygotowanie:
Gotujemy makaron, wiadomo - tak żeby nie był rozgotowany.
Studzimy. W trakcie stygnięcia makaronu kroimy paprykę w dość małą kostkę.
Do makaronu dodajemy puszki, pokrojoną paprykę. Mieszamy razem z majonezem. Majonezu tylko tyle, żeby wszystkie składniki się skleiły. Przyprawiamy tylko curry. Doprawić każdy musi wg własnych upodobań. U mnie mała łyżeczka.
Nadesłał(a) ankaopolanka,
dnia: 2010-01-06 22:07:29.277
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.