puszka.pl - pysznie!

Zupa malinowo - porzeczkowa


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

25 dag malin
25 dag czarnej porzeczki
1 łyżka mąki ziemniaczanej
2 szklanki mleka
4 łyżki cukru
szklanka śmietanki
1 saszetka cukru waniliowego

Przygotowanie:

Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić kilkoma łyżkami zimnego mleka. Resztę mleka zgotować z cukrem. Mieszając, wlać do wrzątku mąkę. Gdy zacznie wrzeć, odstawić i ostudzić.

Owoce przebrać, opłukać, wrzucić do rondelka, zmiażdżyć, rozgotować i przetrzeć (dążymy do owocowej papki ;) Przecier połączyć ze śmietaną i mlekiem, dodać cukier waniliowy, wymieszać.
Nadesłał(a) nesstea, dnia: 2010-01-15 16:25:58.816
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: