Kotlety z kaszy gryczanej, tofu i kapusty kiszonej
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
1,5 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej
20 dag tofu
1 średni por
3 duże ząbki czosnku
3 łyżki kapusty kiszonej
1 średni pęczek natki
sól
pieprz ziołowy
majeranek
olej do smażenia
2 łyżki sezamu
4 łyżki mąki pszennej razowej
Przygotowanie:
Pora pokroić, zeszklić na oleju, dodać wyciśnięty czosnek i kapustę, dusić jeszcze przez chwilę. Przekręcić przez maszynkę kaszę, tofu, uduszony por z kapustą i czosnkiem, natkę. Doprawić solą, pieprzem ziołowym i majerankiem. Obtaczać kotlety w mące wymieszanej z sezamem, smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
Twoje zapiski: