Łączymy drożdże z cukrem, dodajemy ciepłą wodę, potem mąkę i resztę składników. Wyrabiamy i odstawiamy do wyrośnięcia na ok.30 minut.
Potem podsypujemy mąką, wyrabiamy, dzielimy na osiem części, rozwałkowujemy szklanką na krążki o średnicy 15-18 cm i 0,8 cm grubości.
Pieczemy na suchej patelni aż się zarumienią. Po zdjęciu dzielimy na krzyż na 4 ćwiartki (rozcinamy nożem od środka, jak pizzę). Faszerujemy warzywami - polecam dowolne na patelnię, najlepsza mieszanka chińska 750g.
Wskazówki i uwagi:
Ciasto musi być grubsze, bo inaczej wysuszy się i nie rozetniemy go.
Nadesłał(a) basia_wis,
dnia: 2010-01-31 11:40:00.523
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.