1/2 kg marchewkowej papki z sokowirówki (lub drobno utartej marchewki)
50g kaszki manny
60g kiełków fasoli mung
3 łyżeczki soku z cytryny
mielony imbir
suszona bazylia
biały pieprz
olej do smażenia
Przygotowanie:
Wszystko pomieszać, zostawić na kwadrans, by kaszka napęczniała. Smażyć z obu stron do zarumienienia.
Wskazówki i uwagi:
Podawać można na różne sposoby.
Z rozgniecionymi kaparami (idealnie się komponuje) oraz z surówką z pomidora, kukurydzy i pora z ziołami (razem 270 kcal)
lub
W kanapce z sałatą, papryką, brokułami (ugotowanymi na parze) i selerem naciowym, na pełnoziarnistym pieczywie (razem 230 kcal)
Nadesłał(a) mathilda,
dnia: 2010-02-03 16:38:14.904
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.