30 dag ryżu
cebula
20 dag groszku konserwowego
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 jajka
sól
pieprz
mielona papryka
jajko
i bułka tarta do panierowania
oliwa z oliwek do smażenia
Przygotowanie:
Ryż gotujemy na półsypko w 3 szklankach wody. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na łyżce oliwy z dodatkiem mielonej papryki.
Do ugotowanego ryżu dodajemy podsmażoną cebulę, odsączony groszek, posiekaną natkę pietruszki i jajka. Całość dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.
Z masy formujemy kotlety, panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoty kolor :)
Wskazówki i uwagi:
Najsmaczniejsze z sosem pomidorowym :)
Nadesłał(a) Aradia,
dnia: 2010-02-05 19:05:00.106
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.