100g sałaty (7-8 liści, ja użyłam lodowej)
1 mała marchewka (80g)
1 łodyga selera naciowego
60g kiełków fasoli mung
1 łyżeczka oliwy
2 łyżeczki soku wyciśniętego z cytryny
ulubione zioła (ja dodałam bazylię, oregano, pietruszkę)
Przygotowanie:
Sałatę podrzeć na małe kawałki. Marchewkę utrzeć na drobniutkich oczkach. Seler pokroić w cienkie plasterki. Kiełki pociąć na małe odcinki. Wszystko wrzucić do miski i wymieszać. Oliwę, sok z cytryny i zioła utrzeć w moździerzu, dodać do warzyw, porządnie wymieszać.
Wskazówki i uwagi:
Idea tej sałaty jest taka, że obowiązkowe składniki nie istnieją, no może jest jeden - sałata ;)
Nadesłał(a) mathilda,
dnia: 2010-02-07 20:34:39.485
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.