puszka.pl - pysznie!

Popping z amarantusa z masłem orzechowym

Jedno z moich ulubionych śniadań :) Tak przygotowany popping jest świetny sam w sobie, ale można go też jeść z mlekiem sojowym albo deserami sojowymi. Jeżeli ktoś je mleko i jego przetwory, to polecam do jogurtu naturalnego.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

1/2-2/3 szklanki poppingu z amarantusa
2 łyżki masła z orzeszków ziemnych

Przygotowanie:

Masło orzechowe wrzucamy na zimną patelnię i podgrzewamy na małym ogniu, aż zrobi się bardzo miękkie i półpłynne.
Wsypujemy amarantus i dokładnie(!) mieszamy. Chwilę smażymy cały czas mieszając, aż wszystko leciutko się podpiecze.
Nadesłał(a) mammalin, dnia: 2010-02-07 21:11:06.792
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: