puszka ciecierzycy (może być także namaczana i gotowana)
puszka pomidorów (mogą być świeże)
awokado
ząbek czosnku
sok z cytryny
1/2-1 litr bulionu warzywnego (w zależności od preferowanej gęstości)
sól
pieprz
curry
papryka
Przygotowanie:
Przez kilka minut poddusić w garnku zmiażdżony ząbek czosnku, dodać do niego pomidory i dusić razem na małym ogniu. W tym czasie zmiksować blenderem ciecierzycę ze skropionym cytryną awokado.
Do pomidorów dodać bulion warzywny, zamieszać. Po chwili dodać mieszankę z blendera. Wszystko razem wymieszać, podgotować, dodać przyprawy.
Można podawać samą, z grzankami, z makaronem.
Nadesłał(a) devlin,
dnia: 2010-02-17 22:29:37.466
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.