sos sojowy
bazylia lub pasta z bazylii
przyprawa kuchni indyjskiej [*]
sól
pieprz
olej do smażenia
Przygotowanie:
Warzywa pokroić - kalafiora na różyczki, cukinię, kabaczka i jabłko na ćwiartki, a następnie w plasterki o szerokości ok.2-3 cm, a pomidora w kostkę. Cebulę posiekać drobno.
Na patelni (musi być dosyć głęboka, żeby zmieściły się wszystkie warzywa) rozgrzać olej. Zrumienić cebulkę. Dodać resztę warzyw i dusić ok. 10 minut. Dodać przyprawy do smaku i jeszcze trochę poddusić (do miękkości, ale żeby nie było rozciapane).
Wskazówki i uwagi:
[*] Przyprawę kuchni indyjskiej można kupić w wielu sklepach, ale jeśli akurat jej nie macie, podaję jej skład: kurkuma, mąka, kolendra, kmin, imbir, pieprz, gorczyca, cebula, ziele angielskie, kozieradka, gałka muszkatołowa, czosnek, papryka, goździki.
Pasta z bazylii też jest do kupienia - to jest posiekana bazylia zalana oliwą.
Nadesłał(a) Kinga,
dnia: 2000-06-28 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.