puszka.pl - pysznie!

A'la risotto z pieczarkami i papryką

Prosta, szybka w wykonaniu i smaczna potrawa.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

woreczek ryżu
warzywna kostka rosołowa
400 g pieczarek
papryka czerwona
2 średnie cebule czosnkowe (mogą być też zwykłe)
olej do smażenia + margaryna (dla wegan sam olej)
zioła prowansalskie
pieprz
sól
ew. suszona papryczka chili
przecier pomidorowy (ok. 3 łyżeczek)

Przygotowanie:

Ryż gotujemy z dodatkiem warzywnej kostki rosołowej.

Każde z warzyw smażymy osobno z kapką oleju i odrobiną margaryny (wtedy warzywa są miększe). Przyprawiamy wedle uznania. Ja daje zioła prowansalskie, pieprz, sól a niekiedy ususzoną papryczkę chili.

Przecier pomidorowy podsmażamy z paroma łyżkami wody. Na koniec mieszamy ryż z warzywami i przecierem. Smacznego.
Nadesłał(a) stregoiko, dnia: 2010-02-28 14:17:26.313
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: