woreczek ryżu
warzywna kostka rosołowa
400 g pieczarek
papryka czerwona
2 średnie cebule czosnkowe (mogą być też zwykłe)
olej do smażenia + margaryna (dla wegan sam olej)
zioła prowansalskie
pieprz
sól
ew. suszona papryczka chili
przecier pomidorowy (ok. 3 łyżeczek)
Przygotowanie:
Ryż gotujemy z dodatkiem warzywnej kostki rosołowej.
Każde z warzyw smażymy osobno z kapką oleju i odrobiną margaryny (wtedy warzywa są miększe). Przyprawiamy wedle uznania. Ja daje zioła prowansalskie, pieprz, sól a niekiedy ususzoną papryczkę chili.
Przecier pomidorowy podsmażamy z paroma łyżkami wody. Na koniec mieszamy ryż z warzywami i przecierem. Smacznego.
Nadesłał(a) stregoiko,
dnia: 2010-02-28 14:17:26.313
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.