puszka.pl - pysznie!

"Twarożek" z tofu i banana do naleśników

Dzisiejsza improwizacja :) Pyszny, kremowy, o wiele lepszy niż biały ser.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

kostka tofu naturalnego (180 g)
pół szklanki mleka roślinnego (u mnie sojowe waniliowe)
2 łyżeczki cukru waniliowego
sok z trochę więcej niż połowy cytryny
banan
ok. 2 łyżki otrąb

Przygotowanie:

Wszystko zmiksować (tofu i banan najpierw pokroić na kawałki :)). Mleka można dolewać stopniowo, żeby uzyskać odpowiednią konsystencję.

Jeśli mamy czas, można odstawić na parę godzin do lodówki, wtedy otręby wchłoną wilgoć i całość będzie gęściejsza i bardziej zwarta.
Nadesłał(a) madziaq, dnia: 2010-02-28 14:19:49.476
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: