warzywa i owoce, ja użyłam:
- małych marchewek
- brokuła
- ananasa
mąka (ja użyłam żytniej)
płatki kukurydziane
olej/oliwa do smażenia
sól
pieprz
inne przyprawy (ja użyłam gałki muszkatołowej)
Przygotowanie:
Ugotować warzywa i poczekać aż wystygną (najlepiej uszykować je sobie dzień wcześniej). Ananasa, pomidorów, itp. nie trzeba gotować.
Wyrobić ciasto - zmieszać wodę z mąką i garstką płatków kukurydzianych (żeby się lepiej lepiło). Ciasto ma wyjść lepkie, nie za rzadkie i nie za gęste. Przyprawić.
Warzywa obtoczyć w cieście i smażyć do zarumienienia, na rozgrzanym oleju/oliwie. Smacznego.
Nadesłał(a) maryyja,
dnia: 2010-03-02 11:35:40.697
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.