puszka.pl - pysznie!

Gulasz warzywny z kostką sojową i bakłażanem, patisonem lub dynią


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2 posiekane cebule
2 ząbki czosnku
2 szklanki kostki sojowej
1 młody pokrojony bakłażan lub patison, ew. kabaczek lub dynia
2 szklanki posiekanych pomidorów (lub 1 szklanka soku pomidorowego)
4 posiekane pory
1 szklanka marchwi pokrojonej w słupki
1/2 szklanki pietruszki drobno pokrojonej

olej do smażenia
sos sojowy
ew. pasta miso do smaku

Przygotowanie:

Udusić cebulę z czosnkiem na oleju z dodatkiem niewielkiej ilości wody. Dodać pozostałe składniki i gotować razem 20 min. od zawrzenia.

Wskazówki i uwagi:

Podawać z ryżem naturalnym bądź zestawem pełnych ziaren zbóż.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-09-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Żywność XXI wieku (Zielone Brygady)

Twoje zapiski: