200 g selera
1 jabłko (150 g)
20 g białych rodzynek
15 g rodzynek sułtańskich
50 ml śmietanki sojowej
5 g (1 łyżeczka) nierafinowanego cukru trzcinowego
Przygotowanie:
Rodzynki namoczyć w ciepłej wodzie. Seler i jabłko utrzeć na tarce o dużych oczkach, zasypać cukrem, wymieszać. Kiedy rodzynki będą już miękkie, dodać je do selera z jabłkiem. Dodać śmietankę. Wymieszać.
Schować do lodówki. Jeść następnego dnia albo przynajmniej po kilku godzinach od przyrządzenia.
Wskazówki i uwagi:
Jeśli ktoś zje od razu, nie umrze, ale sałatka naprawdę wiele zyskuje po odstaniu.
Nadesłał(a) mathilda,
dnia: 2010-03-08 10:37:04.25
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.