puszka.pl - pysznie!

Czosnkowy szpinak z jajkiem, bakaliami i grzybami mun

Zdrowe, pyszne, orientalne danie.


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 1 osoby

garść świeżych liści szpinaku
dwa duże suszone grzyby mun
ząbek czosnku
oliwa do smażenia
duża marchewka
3-4 orzechy brazylijskie
kilka dużych rodzynek
jajko

Przygotowanie:

Grzyby zalać wodą i moczyć przez 20 minut.

Posiekać czosnek, zeszklić na oliwie. Dodać posiekany szpinak i pokrojoną w plasterki marchewkę. Smażyć przez 3 minuty. Wsypać orzechy oraz rodzynki. Dolać pół szklanki wody i dusić, aż płyn odparuje. Gdy dno będzie już suche, wbić jajko i poczekać, aż się zetnie.

Grzyby pokroić na paski (nóżki wyrzucić - są za twarde). Wymieszać wszystko.
Nadesłał(a) Ebriel, dnia: 2010-03-20 14:25:28.593
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: