puszka.pl - pysznie!

Kuskus z pomidorowym sosem z "kiełkami na patelnię" i warzywami

Ponoć bardzo dobre ;)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

kiełki na patelnię firmy "Pokarm życia" (soczewica, fasola mung, ciecierzyca - 200 g)
ok. 500 g pieczarek
papryka żółta
kartonik przecieru pomidorowego z oliwkami
2 ząbki czosnku
sól
cząber
pieprz ziołowy
pieprz

kuskus
kurkuma

Przygotowanie:

Na patelnie wrzucamy kiełki, pieczarki, paprykę i dusimy przyprawiając (ja podlałam wodą i dusiłam, może być też pewnie smażona wersja).

W między czasie kuskus zalewamy wodą z solą i odstawiamy na 5 min. Potem dodajemy kurkumy, żeby miał ładny żółty kolor.

Gdy z warzywek wyparuje woda, dodajemy pomidory z kartonika. Nakładamy kuskus na talerz i polewamy "sosem".

Wskazówki i uwagi:

Podawałam to z surówką z pora :) Dobrze się komponowało.
Nadesłał(a) Dzik, dnia: 2010-03-26 09:17:11.753
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: