Kuskus z pomidorowym sosem z "kiełkami na patelnię" i warzywami
Ponoć bardzo dobre ;)
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
dla 3 osób
kiełki na patelnię firmy "Pokarm życia" (soczewica, fasola mung, ciecierzyca - 200 g)
ok. 500 g pieczarek
papryka żółta
kartonik przecieru pomidorowego z oliwkami
2 ząbki czosnku
sól
cząber
pieprz ziołowy
pieprz
kuskus
kurkuma
Przygotowanie:
Na patelnie wrzucamy kiełki, pieczarki, paprykę i dusimy przyprawiając (ja podlałam wodą i dusiłam, może być też pewnie smażona wersja).
W między czasie kuskus zalewamy wodą z solą i odstawiamy na 5 min. Potem dodajemy kurkumy, żeby miał ładny żółty kolor.
Gdy z warzywek wyparuje woda, dodajemy pomidory z kartonika. Nakładamy kuskus na talerz i polewamy "sosem".
Wskazówki i uwagi:
Podawałam to z surówką z pora :) Dobrze się komponowało.
Twoje zapiski: