puszka.pl - pysznie!

Risotto z fenkułem, cukinią i selerem naciowym


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

olej do smażenia
3 listki szałwii
cebula
fenkuł
cukinia
seler naciowy
1-2 marchewki
1 szklanka białego wytrawnego wina
1 szklanka ryżu
2 szklanki bulionu

Przygotowanie:

Na oleju udusić listki szałwii, pokrojoną cebulę, fenkuła, cukinię, seler naciowy i utartą marchewkę. Wlać wino, dosypać suchy ryż, chwilę poddusić, zalać wywarem z warzyw i gotować, aż ryż wchłonie wodę.
Nadesłał(a) Wanieczek, dnia: 2010-04-06 14:27:20.309
Źródło/autor przepisu: dawno temu gdzieś, nikt nie pamięta gdzie, znaleziony, zapisany i przerobiony ;)

Twoje zapiski: