puszka.pl - pysznie!

Ekspresowa sałata z cykorią, pomidorami i kiełkami fasoli mung

Coś w sam raz dla osób, które nie mają czasu, albo dla tych, którym zwyczajnie się nie chce. Prosto, szybko, zdrowo i efektownie. Porcja 215 g dostarcza 53 kalorie.


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki: dla 3 osób

spora garść roszponki, rukoli lub innej ulubionej sałaty (30 g)
1 średnia cykoria (150 g)
8 pomidorów cherry o średnicy ok. 4 cm (w sumie 400 g)
60 g kiełków fasoli mung
3 gałązki natki pietruszki
1 łyżeczka oliwy
pieprz

Przygotowanie:

Roszponkę umyć i zostawić w całości. Cykorię połamać (serce wyrzucić - jest gorzkie). Pomidory pokroić w ćwiartki. Natkę podrzeć. Kiełki można pokroić na mniejsze odcinki.

Wszystko wymieszać, polać oliwą i popieprzyć.
Nadesłał(a) mathilda, dnia: 2010-04-28 23:17:04.31
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: