Ekspresowa sałata z cykorią, pomidorami i kiełkami fasoli mung
Coś w sam raz dla osób, które nie mają czasu, albo dla tych, którym zwyczajnie się nie chce. Prosto, szybko, zdrowo i efektownie. Porcja 215 g dostarcza 53 kalorie.
spora garść roszponki, rukoli lub innej ulubionej sałaty (30 g)
1 średnia cykoria (150 g)
8 pomidorów cherry o średnicy ok. 4 cm (w sumie 400 g)
60 g kiełków fasoli mung
3 gałązki natki pietruszki
1 łyżeczka oliwy
pieprz
Przygotowanie:
Roszponkę umyć i zostawić w całości. Cykorię połamać (serce wyrzucić - jest gorzkie). Pomidory pokroić w ćwiartki. Natkę podrzeć. Kiełki można pokroić na mniejsze odcinki.
Wszystko wymieszać, polać oliwą i popieprzyć.
Nadesłał(a) mathilda,
dnia: 2010-04-28 23:17:04.31
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.