1 szklanka ugotowanego ryżu
300 g tofu pociętego w plastry o grubości do 1 cm
200 g granulatu sojowego, ugotowanego lub namoczonego
2 średnie posiekane i zeszklone cebule
4 łyżki utartego żółtego sera
2 łyżki sosu sojowego lub szczypta soli
1/2 łyżeczki pieprzu
1 łyżka oregano
2 łyżki oleju do smażenia
Przygotowanie:
Naczynie żaroodporne wysmarować olejem i układać w nim kolejno: warstwę ryżu, plastry tofu polane sosem sojowym, kawałki granulatu sojowego, cebulę oprószoną pieprzem, utarty żółty ser; posypać po wierzchu oregano. Zapiekać około 20–30 min. w średnio gorącym piekarniku, aż ser się roztopi i lekko zrumieni.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2000-09-12 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Żywność XXI wieku (Zielone Brygady)