puszka.pl - pysznie!

Kasza manna z masłem - najprostsza


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 1 osoby

2 szkl. mleka
50 g (mniej niż 1/3 szkl.) kaszy manny
masło
sól
cukier lub dżem lub syrop owocowy
ew. cynamon do posypania

Przygotowanie:

Mleko trzeba zagotować. Jak już się zagotuje, ale zanim jeszcze zdąży wykipieć, wsypujemy powoli kaszę, cały czas mieszając. Zmniejszamy ognień, gotujemy kaszę przez ok. 5 minut mieszając w dalszym ciągu. Na koniec dodajemy masło, sól i cukier.

Można posypać cynamonem albo dodać zamiast cukru dżem lub syrop owocowy.
Nadesłał(a) wiesenna, dnia: 2010-05-01 20:58:32.68
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: