szpinak w sosie śmietankowym (z mrożonki)
czosnek (4-6 ząbków)
masło do smażenia
ser feta
makaron (np. kokardki)
ser żółty
Przygotowanie:
Na patelni rozpuszczamy kawałek masła i dodajemy czosnek. Gdy się zeszkli, wsypujemy szpinak i czekamy aż się rozmrozi. Potem wrzucamy ser feta. Gdy się połączy ze szpinakiem, dodajemy ugotowany wcześniej makaron, mieszamy i dodajemy starty na tarce (duże oczka) ser i wrzucamy powoli tak, żeby wszystko się rozpuściło. Smacznego!
Wskazówki i uwagi:
Czosnek dodajemy według upodobań, więcej lub mniej. Najlepszy szpinak jest z firmy Hortex - wygląda on tak: http://www.e-commerce.pl/zdjecia/Dania-do-podgrzania/Szpinak-liscie-w-sosie-smietanowym-31416-big.jpg . Jego skład: szpinak (70%), sos śmietanowy (30%): woda, śmietana, beszamel, skrobia modyfikowana, przyprawy aromatyczno-smakowe, substancja wzmacniająca smak – glutaminian sodu.
Nadesłał(a) wegetarianka,
dnia: 2010-05-09 19:54:00.7
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.