2 szklanki mąki
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szklanki cukru pudru
przyprawa do piernika
3 łyżki kakao
2/3 szklanki mleka
1/2 szklanki oleju
aromat rumowy lub waniliowy
wafelek: Prince Polo albo Princessa
tabliczka czekolady (białej lub ciemnej) na polewę lub gotowa polewa
Przygotowanie:
Mąka, proszek do pieczenia, cukier, przyprawa do piernika, kakao - do miski i mieszamy. Dodajemy powoli mleko, olej, aromat i pokruszonego lub posiekanego wafelka, następnie mieszamy delikatnie, aż do uzyskania jednolitej masy.
Później masa do foremek i pieczemy: temperatura 200°C, 20-30 minut, do 'suchego patyczka' ;)
Polewa to u mnie biała czekolada z chrupkami ryżowymi i kawałkami gorzkiej czekolady, roztopiona w rondelku z odrobinką wody.
Smacznego!
Nadesłał(a) helena,
dnia: 2010-05-17 11:01:30.543
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.