puszka.pl - pysznie!

Sałatka z warzyw konserwowych z porem, jajkami i sosem jogurtowo-czosnkowym

Taka typu "co się nawinie", dość eksperymentalna, a efekt zaskakująco dobry :)


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 5 osób

1 por
3 jajka
meksykańska mieszanka warzyw konserwowych (kukurydza, fasola, groszek, marchewka - np. "Nasza spiżarnia" z Biedronki)
pieczarki konserwowe (kilka)
ogórki kiszone lub kilka małych korniszonów
ew. ciut papryki świeżej

sos jogurtowo-czosnkowy:
jogurt naturalny
ząbek czosnku
2 łyżeczki łagodnej musztardy
pieprz
sól

Przygotowanie:

Pora zalać wrzącą wodą i odstawić na chwilę. Jajka ugotować i pokroić w dość grubą kostkę. Odsączyć warzywa z zalewy, pokroić pieczarki i ogórki. Przygotować zalewę jogurtowo-czosnkowo-musztardową. Wszystko wymieszać, doprawić i gotowe :)
Nadesłał(a) Dzik, dnia: 2010-06-11 17:45:00.86
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: