puszka.pl - pysznie!

Kostka sojowa w sosie pieczarkowym


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

1/4 torebki kostki sojowej
1 cebula
200 g pieczarek
natka pietruszki do posypania

1 łyżka oliwy z oliwek, do smażenia
1 kostka bulionu warzywnego
sól
pieprz

Przygotowanie:

1. Kostkę sojową zalać szklanką wody i odstawić na 20 minut.
2. Zeszklić na oliwie posiekaną cebulę, dodać pieczarki w plasterkach, smażyć 2-3 minuty.
3. Namoczoną kostkę sojową doprawić bulionem warzywnym, ugotować (ok. 4 minuty), dodać pieczarki, doprawić, chwilę gotować.
4. Posypać natką.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-06-30 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 6/2000

Twoje zapiski: