puszka.pl - pysznie!

Zupa cebulowa z tofu zapiekana z żółtym serem


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

4 duże cebule
300 g tofu pokrojonego w kostkę
60 g utartego żółtego sera

1,5–2 szklanki wody lub wywaru z warzyw
3 łyżki sosu sojowego
2 łyżki oleju do smażenia

Przygotowanie:

Cebulę udusić na oleju do miękkości, po czym zalać wodą/ wywarem wymieszanym z sosem sojowym. Lekko przestudzić i zmiksować. Dodać tofu i doprowadzić do wrzenia.

Zupę porozlewać do miseczek do zapiekania i posypaną żółtym serem zapiec około 20 min. w piekarniku.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-09-12 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Żywność XXI wieku (Zielone Brygady)

Twoje zapiski: