/proporcje na farsz do 3-4 naleśników/
200 g tofu naturalnego
1 banan dobrze dojrzały
2-3 łyżeczki cukru
łyżeczka ekstraktu waniliowego
(albo cukier waniliowy)
1-1,5 łyżeczki soku z cytryny
mała szczypta soli
Przygotowanie:
Przygotowanie błyskawiczne - wszystkie składniki miksujemy / blendujemy razem i gotowe :) Sok z cytryny i sól są konieczne żeby otrzymać bardziej naturalny i pełny smak.
Wskazówki i uwagi:
Jakiś owoc do tego, dajmy na to truskawki, maliny lub jagody, też na pewno nie zaszkodzi :) Na górę pasuje jakiś jogurt lub deser sojowy - mniam.
Farszu nie można przechowywać, np. do następnego dnia, bo ciemnieje :/
Nadesłał(a) patrycccja,
dnia: 2010-10-07 19:21:34.003
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.