Kaszę płuczę wodą, zalewam niedużą ilością wody i gotuję aż do jej wyparowania, ok. 5 minut. Ryż gotuję w podobny sposób, ale dłużej - do 15 minut.
W międzyczasie rozgrzewam na patelni olej, kroję pieczarki w grube plastry, pomidora w kostkę, obieram czosnek. Kiedy olej będzie gorący, wrzucam pieczarki i przykrywam patelnię na ok. 5 minut. Kiedy pieczarki zaczną wypuszczać sok, dorzucam pomidora, czosnek wyciskam praską, przyprawiam solą i odrobiną świeżo zmielonego pieprzu. Od czasu do czasu mieszam i gotuję bez przykrycia do czasu, kiedy sok z pomidora nieco zgęstnieje. Smacznego.
Nadesłał(a) mihu,
dnia: 2010-07-13 19:53:52.4
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.