mieszanka chińskia: 0,5 opakowania mieszanki chińskiej Hortex
lub własny mix:
- marchew
- kiełki fasoli Mung
- papryka
- por
- cebula
- pędy bambusa
- grzyby Mun
oliwa do smażenia
sos: 5 łyżek wody
2 łyżki sosu sojowego
1/2 łyżeczki ostrej papryki
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
1 łyżeczka ketchupu
1 łyżeczka miodu (lub słodu)
kilka kropel tabasco lub szczypta chili
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Przygotowanie:
W misce wymieszać wszystkie składniki sosu. Wrzucić warzywa na naoliwioną patelnię i poddusić. Na końcu dodać sos i na małym ogniu gotować do momentu zagęszczenia.
Podawać z ryżem.
Nadesłał(a) sokovirufka,
dnia: 2010-07-18 12:35:22.849
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.