6 dużych jabłek
ok. 5 cm korzenia imbiru
3 łyżki soku z cytryny (według upodobania)
2-3 szklanki wody gazowanej (zwykłej, bez minerałów)
Przygotowanie:
Wycisnąć sok z jabłek (poprzez sokowirówkę lub specjalne urządzenie do wyciskania soku) i imbiru (można to zrobić krojąc imbir na drobne kawałki i miksując w niewielkiej ilości wody, a potem odcedzając na drobnym sitku). Zmieszać ze sobą sok jabłkowy, imbirowy i z cytryny. Dolać do tego wodę gazowaną i ponownie wymieszać. Wstawić do lodówki i pić schłodzony.
Wskazówki i uwagi:
Ilość wody można dowolnie zmieniać. Im więcej wody, tym smak mniej intensywny. Im mniej, tym smak mocniejszy.
Nadesłał(a) veganjihad,
dnia: 2010-08-04 19:10:03.959
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.