puszka.pl - pysznie!

Zupa jarzynowo-grzybowa

Najlepiej podawać z łazankami, lecz można również z grzankami lub lanym ciastem.


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

30 g suszonych grzybów
pęczek włoszczyzny
1/2 cebuli
1/2 szklanki kwaśnej śmietany
1 łyżka mąki

Przygotowanie:

Grzyby myjemy, namaczamy i gotujemy. Włoszczyznę obieramy, płuczemy i ścieramy na tarce z dużymi oczkami. Cebulę siekamy, zalewamy wrzątkiem i gotujemy razem z włoszczyzną.

Grzyby odcedzamy, siekamy i razem z wywarem dodajemy do włoszczyzny. Mąkę rozprowadzamy ze śmietaną i odrobiną wywaru, zagęszczamy zupę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, zagotowujemy.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-09-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: restaurants.pl

Twoje zapiski: