Jajka ubijać delikatnie, dodawać kolejno wszystkie składniki ciasta. Dokładnie wymieszać. Na patelni rozpuścić masło, wlać ciasto. Patelnie trzymać nad ogniem delikatnie potrząsając, przyrumienić z obu stron.
Rozpuścić masło w małym garnuszku i wrzucić do niego wszystkie składniki, z których ma powstać sos. Często mieszać. Smażyć kilka minut, aż powstanie gęsta 'papka'.
Omlet położyć na talerzu, na połowie rozsmarować 2/3 sosu, złożyć omlet na pół, na górze rozsmarować resztę sosu. Na to ułożyć owoce.
Wskazówki i uwagi:
Jeśli ciasto jest zbyt mało gęste, należy dodać więcej mąki..
Z podanych składników wychodzi jedna porcja, ale na tyle duża, że wystarczy na śniadanko dla 2 osób ;)
Nadesłał(a) miawalls,
dnia: 2010-08-12 10:01:53.709
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.