puszka.pl - pysznie!

Crostini czyli chleb czosnkowy


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

- 1 bagietka francuska
- 2 łyżki mieszanki ziół prowansalskich (lub innych)
- 1/4 filiżanki oliwy z oliwek
- 1 łyżka posiekanego czosnku

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do temperatury 180oC. Pokroić bagietkę na małe kawałki i ułożyć na arkuszu papieru. W małej misce wymieszać oliwę, zioła i czosnek. Takim sosem posmarować każdy kawałek bagietki i wstawić pieczywo do piekarnika. Piec przez 5-7 minut, aż nabierze złocistobrązowego koloru.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-09-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: restaurants.pl - na podstawie Carol Miller, zaczerpnięte z "Balsam dla duszy" Wydawnictwo Rebis, Poznań 1998

Twoje zapiski: